Pravidelné pití čaje snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby až o 86 %
Autor: Andrea | Publikováno: 10.04.2017 | Rubrika: ZDRAVÍ
Ilustrace
Navíc v případě lidí s genetickými predispozicemi k onemocnění Alzheimerovou chorobou se riziko snížilo až o 86 %. Vedoucí výzkumu profesor Feng Lei uvedl, že výsledku lze dosáhnout pitím jakýmkoliv druhem čaje (zeleného, černého nebo oolong).

Existuje snadná a zároveň účinná metoda, která by nám pomohla chránit se před Alzheimerovou chorobou? Podle všeho ano. Výzkum ukázal, že stačí pít jeden šálek čaje denně, aby se výrazně snížilo riziko ztráty kognitivních schopností v pokročilejším věku.

Analýzy, které provedla Národní univerzita v Singapuru, zahrnovaly téměř tisíc postarších lidí čínské národnosti. Vědci zjistili následující vztah: u lidí, kteří pili alespoň jeden šálek čaje denně, se o 61 % méně projevovaly poruchy kognitivních schopností ve srovnání s těmi, co jej vůbec nepili.

Navíc v případě lidí s genetickými predispozicemi k onemocnění Alzheimerovou chorobou se riziko snížilo až o 86 %.

Vedoucí výzkumu profesor Feng Lei uvedl, že výsledku lze dosáhnout pitím jakýmkoliv druhem čaje (zeleného, černého nebo oolong).

Prof. Feng tvrdí, že čaj obsahuje antioxidanty a sloučeniny s protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají chránit mozek před demencí.

Zdá se tedy, že prostředek, který nás může ochránit před nemocemi kognitivních schopností, máme na dosah ruky.

Zdroj: straitstimes.com