Taylorová také dodala, že nedávný výzkum potvrdil, že konzumace jednoho vajíčka denně nezvyšuje riziko srdečních chorob u zdravých jedinců a může být součástí zdravého jídelníčku. Pokud však chcete být vegani, klidně nimi buďte. Rozhodně ale neočekávejte zlepšení zdraví, pokud kouříte a vyměňujete vejce za tabák.
REDAKCE PROTIPROUD přináší důkazy, které vyvracejí mýtus o škodlivém vlivu živočišných tuků a potravin s cholesterolem na lidské zdraví a varuje před moderní mánií konzumování nízkotučných potravin všeho druhu
Výzkum uskutečněný na kanadské Universitě ve Winsdoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.
Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.
Hřebíček je jeden z nejoblíbenějších koření na světě. Kromě své sladké chuti, kterou dodávají jídlům, do kterých je přidán, je hřebíček známý i svými léčivými vlastnostmi.
V našem dnešním článku se s vámi podělíme o tom, jaké zdravotní přínosy má konzumace pouhých dvou hřebíčku denně.
Konzumace hnědé rýže může zabránit výskytu embolie, jelikož se tímto do diety začleňuje selen, který podporuje činnost srdce a snižuje výskyt takových rizik, jako jsou vysoký krevní tlak nebo kardiovaskulární onemocnění.
Díky tomuto procesu je kalorický výsledek záporný a organismus místo toho, aby získával více kalorií, je ztrácí, díky čemuž hubneme. Např. jedna malá okurka obsahuje 14 kcal, přičemž na jeho strávení organismus potřebuje 16 kcal. Ve výsledku se lze tedy konzumací takové okurky zbavit z organismu 2 kcal.
Zavrhovaný žloutek je nejzdravější částí vejce a obsahuje mj. vitamíny A, D, E, K, B12, omega-3 nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty, kyselinu listovou a karotenoidy.
„Výsledky testů potvrdily obavy, které jsme již několikrát tlumočili i na evropské půdě. Až u poloviny výrobků jsme našli výrazné rozdíly značně ovlivňující jejich kvalitu. To vše samozřejmě v neprospěch mezinárodních produktů, prodávaných zde.“
Oxidační stres je nebezpečný stav, který může vést k řadě nemocí. Hrozí např. lidem, co jsou vystaveni dlouhodobě stresu nebo se špatně stravují. Oslabení či prolomení antioxidační v buňkách urychluje proces stárnutí organismu, a v některých případech má za následek postupné odumírání buněk.
Nedostatek vitamínu E vede k úbytku esenciálních mastných kyselin, zejména omega-3 kyseliny dokosahexaenové, které jsou velmi důležité pro zdraví. Buňky pak začínají využívat glukózu, aby zabránily poškození. Následkem toho...
Pečení, smažení nebo opékání brambor, díky čemuž získávají svou charakteristickou zlatohnědou barvu a chuťové vlastnosti, může nahrávat vzniku rakoviny. Konzumovaný akrylamid se mění na glycidamid, který se váže na DNA a vyvolává mutace.
Tato rostlina urychluje látkovou výměnu, má příznivý vliv na játra a močové cesty a projevují se u ní protinádorové účinky. Topinambury kromě toho snižují absorpci cholesterolu ze střev a upravují krevní tlak.
Společnosti ve Vietnamu do garnátů vstřikují doplňky, aby zvýšily prodeje.
ERIKA MAGDALENA PEPRNÁ si všímá aféry, která prošla téměř nepovšimnuta prázdninovým mediálním prostorem, ačkoli se zásadně dotýká zdraví velké části světové populace
Poté, co byly ve výrobcích Kinder nalezeny kancerogeny, požádal Rospotrebnadzor (Federální služba pro dohled nad ochranou práv spotřebitelů a dobrých životních podmínek) kompetentní orgány Evropské unie o patřičnou informaci.
140 článků (10 stránek)