A DOST: Umělé sladidlo Aspartam

Autor: VlastniHlavou.cz | Publikováno: 11.1.2014 | Rubrika: CO JÍME
Ilustrace

Jak je to možné?

„Aspartam je methylester kyseliny asparagové a fenylalaninu, je však málo odolný vůči teplotám a tak již při zahřání na 30°C se na tyto své složky rozkládá a METANOL se z něj uvolňuje,“ vysvětluje Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc.

 

http://www.stream.cz/adost/10001139-a-dost-umela-sladidla

 

čtěte také:

 

Aspartam: Povolen v 90 zemích, ale škodí mozku

 

Nebezpečný aspartam

Klíčová slova: zdraví
4505 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny