Rozhovor s profesorem Jiřím Patočkou, spoluautorem knih Doba Jedová

Autor: VlastniHlavou.cz | Publikováno: 10.1.2015 | Rubrika: NÁZORY A PŘÍBĚHY
Ilustrace

Člověk by měl jíst to, co mu prospívá. Ve skutečnosti jí to, co mu chutná. A ne vždy to, co mu chutná, také prospívá.

 

 


Pro spuštění videa klikněte na tlačítko PLAY

Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. je profesorem toxikologie na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pracuje v oboru molekulární biochemie, enzymologie a toxikologie extrémně jedovatých synteticky připravených i přírodních látek a psychofarmak. Ve své vědecké práci se zaměřuje na biochemické mechanismy toxických účinků různých biologicky aktivních látek a léků, zejména v terapii Alzheimerovy nemoci. Zabývá se rovněž působením různých peptidů v procesech učení a paměti.

Ilustrační obrázek a video DVTV

 

převzato z vlastnihlavou.cz

Klíčová slova: zdraví  | zdravotnictví
7262 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny