reklama

Stojí za to nahradit bílou rýži tzv. hnědou rýží?

Zobrazit celý článek

Konzumace hnědé rýže může zabránit výskytu embolie, jelikož se tímto do diety začleňuje selen, který podporuje činnost srdce a snižuje výskyt takových rizik, jako jsou vysoký krevní tlak nebo kardiovaskulární onemocnění.

Autor: Andrea | Publikováno: 28.8.2017 | CO JÍME | 2757 čtenářů

Čím víc jíš, tím víc hubneš! Potraviny se zápornými kaloriemi

Zobrazit celý článek

Díky tomuto procesu je kalorický výsledek záporný a organismus místo toho, aby získával více kalorií, je ztrácí, díky čemuž hubneme. Např. jedna malá okurka obsahuje 14 kcal, přičemž na jeho strávení organismus potřebuje 16 kcal. Ve výsledku se lze tedy konzumací takové okurky zbavit z organismu 2 kcal.

Autor: Andrea | Publikováno: 17.6.2017 | CO JÍME | 10457 čtenářů

Vyvracíme mýty o vejcích

Zobrazit celý článek

Zavrhovaný žloutek je nejzdravější částí vejce a obsahuje mj. vitamíny A, D, E, K, B12, omega-3 nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty, kyselinu listovou a karotenoidy.

Autor: Dr. Jerzy Jaśkowski | Publikováno: 20.3.2017 | CO JÍME | 3144 čtenářů

Na východě prodávají odpad a na západě kvalitu. Jsme druhořadé národy Evropy?

Zobrazit celý článek

„Výsledky testů potvrdily obavy, které jsme již několikrát tlumočili i na evropské půdě. Až u poloviny výrobků jsme našli výrazné rozdíly značně ovlivňující jejich kvalitu. To vše samozřejmě v neprospěch mezinárodních produktů, prodávaných zde.“

Autor: Miro Lisál | Publikováno: 1.3.2017 | CO JÍME | 4351 čtenářů

Bádání potvrzují, že zinek snižuje oxidační stres, napravuje DNA a prodlužuje život

Zobrazit celý článek

Oxidační stres je nebezpečný stav, který může vést k řadě nemocí. Hrozí např. lidem, co jsou vystaveni dlouhodobě stresu nebo se špatně stravují. Oslabení či prolomení antioxidační v buňkách urychluje proces stárnutí organismu, a v některých případech má za následek postupné odumírání buněk.

Autor: Lída P. | Publikováno: 17.2.2017 | CO JÍME | 3451 čtenářů

Nedostatek vitamínu E může mít v těhotenství velmi nebezpečné následky

Zobrazit celý článek

Nedostatek vitamínu E vede k úbytku esenciálních mastných kyselin, zejména omega-3 kyseliny dokosahexaenové, které jsou velmi důležité pro zdraví. Buňky pak začínají využívat glukózu, aby zabránily poškození. Následkem toho...

Autor: Andrea | Publikováno: 2.2.2017 | CO JÍME | 1390 čtenářů

Hranolky, brambůrky a spol. mohou být rakovinotvorné

Zobrazit celý článek

Pečení, smažení nebo opékání brambor, díky čemuž získávají svou charakteristickou zlatohnědou barvu a chuťové vlastnosti, může nahrávat vzniku rakoviny. Konzumovaný akrylamid se mění na glycidamid, který se váže na DNA a vyvolává mutace.

Autor: Lída P. | Publikováno: 25.1.2017 | CO JÍME | 1918 čtenářů

Topinambury – kouzelné brambory, které byste měli zkusit

Zobrazit celý článek

Tato rostlina urychluje látkovou výměnu, má příznivý vliv na játra a močové cesty a projevují se u ní protinádorové účinky. Topinambury kromě toho snižují absorpci cholesterolu ze střev a upravují krevní tlak.

Autor: Lída P. | Publikováno: 9.1.2017 | CO JÍME | 1458 čtenářů

Zřejmě také jíte krevety, které jsou napumpovány třiceti chemikáliemi, aby se lépe prodávaly

Zobrazit celý článek

Společnosti ve Vietnamu do garnátů vstřikují doplňky, aby zvýšily prodeje.

Autor: AC24.cz | Publikováno: 10.10.2016 | CO JÍME | 2421 čtenářů

Sladký zabiják pod ochranou WHO: Jak se "dělá planetární zdraví"? Krušné časy Coca-Coly končí. Zlobovaná vědkyně radí: Gatesovi lidé to zařídí. Skandály na zakázku.

Zobrazit celý článek

ERIKA MAGDALENA PEPRNÁ si všímá aféry, která prošla téměř nepovšimnuta prázdninovým mediálním prostorem, ačkoli se zásadně dotýká zdraví velké části světové populace

Autor: Erika Hájková | Publikováno: 24.8.2016 | CO JÍME | 5259 čtenářů

Už i Rusko varuje EU kvůli nebezpečným látkám v čokoládě Kinder

Zobrazit celý článek

Poté, co byly ve výrobcích Kinder nalezeny kancerogeny, požádal Rospotrebnadzor (Federální služba pro dohled nad ochranou práv spotřebitelů a dobrých životních podmínek) kompetentní orgány Evropské unie o patřičnou informaci.

Autor: AC24.cz | Publikováno: 16.7.2016 | CO JÍME | 6099 čtenářů

Antibiotika: předem prohraný boj s přirozeným prostředím. “Superbacily” se konečně vynořily. Což takhle dát si česnek? Bakterie jsou schopné se (po)učit. Zdá se, že narozdíl od (některých) z nás

Zobrazit celý článek

ERIKA MAGDALENA PEPRNÁ si všímá zpráv, které děsí antibiotiky promořenou světovou veřejnost, přidává pár osvědčených receptů a dochází k optimistickému závěru

Autor: Erika Hájková | Publikováno: 7.6.2016 | CO JÍME | 5224 čtenářů

Bruselská ruleta zvaná TTIP: Jedovaté pesticidy stále i u nás. Hrátky evropských vládců s našimi životy i peněženkami. Kdy nám zakážou i plevel? Něco ještě v rukou přece jen máme

Zobrazit celý článek

ERIKA MAGDALENA PEPRNÁ si všímá politiky zhlouplé Chytré horákyně, kterou předvádí Evropská komise, nejen co se týče pokusu o velkolepý podvod s kódovým označením Smlouva TTIP

Autor: Erika Hájková | Publikováno: 24.5.2016 | CO JÍME | 4416 čtenářů

Pepsico připouští pravdu o jejich balené vodě. Přečtěte si důležitá fakta o největším marketingovém podvodu

Zobrazit celý článek

Balená voda je jedním z největších marketingových podvodů vůbec

Autor: AC24.cz | Publikováno: 20.2.2016 | CO JÍME | 6221 čtenářů

Adventní rozjímání nad neviditelnými jedy: Nadělíme si na Mikuláše ovoce a zeleninu plné pesticidů? I Velký Bratr může mít někdy pravdu. Sebeobranu máme v kapse. Budeme hlasovat, nebo nad tím mávneme rukou?

Zobrazit celý článek

ERIKA MAGDALENA PEPRNÁ připomíná opomíjené nebezpečí, které máme “tradičně” na adventním stole i v mikulášských nadílkách, a přidává vyzkoušený recept na zvýšení imunity

Autor: Erika Hájková | Publikováno: 7.12.2015 | CO JÍME | 5313 čtenářů

136 článků (10 stránek)
1 | 2 | 3 | Další    Přejít na stránku 
Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny